Components i efectes del tabac

 

El tema del meu treball de recerca és estudiar els efectes del tabac en la salut humana. La finalitat d’aquest treballés demostrar el que per molta gent és evident “fumar mata”, però no de manera científica, sinó de manera visual perquè el missatge pugui ser reconegut per a tots els públics.

Aquest projecte consistia d’una part pràctica, en que s’ha intentat extreure el quitrà de les cigarretes. Aquest es un dels dos compostos més perjudicials que inclouen els fabricants de tabac en els seus productes.

La part experimental consta de dos experiments: un pulmó artificial que funciona gràcies a la força de l’aigua i un experiment per extreure el quitrà i altres substàncies menys pensats per mitjà de la força d’espiració

A part d’aquestes dos pràctiques, he elaborat una part teòrica en que s’explica la història del tabac, el seu procés d’elaboració, els seus components i els seus efectes sobre la salut.

Finalment he realitzat una enquesta a joves adolescents per veure el seu comportament envers al tabac. Un dels resultats més sorprenents d’aquesta enquesta, ha estat descobrir que ja hi han adolescents que han provat de deixar de fumar. Malgrat que coneixen els seus efectes perjudicials, més de la meitat dels adolescents enquestats (41 adolescents) han provat alguna vegada els tabac.

Aquest treball ha servit també de manera indirecta perquè el meu pare estigui pensant seriosament en deixar de fumar després de veure els resultats obtinguts en l’experiment