IDDINK Spain SL

Amb el nom d’Iddink Spain SL trobem una empresa el domicili social de la qual és a Sant Cugat del Vallès. De fet, es tracta d’una filial de l’empresa holandesa Iddink Groep que va arribar a Catalunya el 2009. El seu objecte social queda definit per la compra, venda i subministrament de llibres de text i productes escolars complementaris. De tota manera, Idding a més de vendre llibres nous, s’encarrega d’implementar i gestionar el sistema de reutilització de llibres de text. És el que l’empresa anomena ECO-books. Per a més informació, podeu consultar el seu Web.

www.iddink.es

info@iddink.es

Des de l’Ampa, i recollint els neguits d’una dura realitat econòmica que afecta plenament les famílies, es buscava una alternativa que suposés un bon estalvia l'hora d’adquirir els llibres de text. Reflexionant sobre el tema veiem que, a més de l’estalvi purament econòmic, una reutilització comporta un reforç als valors ecològics i de respecte vers el material que s’utilitza. Se’ns obria el repte, doncs, de donar opcions per a fer possible aquesta reutilització: mercats de segona mà, mètodes per posar en contacte persones amb necessitats complementàries...

Fos quin fos el sistema, semblava complicat trobar un mètode de fàcil implantació, i va ser aquí quan l’empresa Iddingens va oferir els seus serveis. Queda clar que no és obligatori per part de cap família adquirir els llibres a Idding, sinó que aquesta és una opció més. Una opció que, a més, et deixa triar per cada assignatura si vols llibre nou o ECO-book. En el cas d’aquesta última opció, cal tenir present que es podrà utilitzar el llibre havent pagat un 50% del total del seu preu, i que únicament en el cas de retornar-lo en males condicions s’haurà d’abonar la resta.

Donat que l’ ECO-boobks és un nou sistema, caldrà anar polint les incidències que puguin sorgir durant aquests primers cursos per tal d’aconseguir un sistema de distribució més àgil, còmode i efectiu, i adequat als moments que estem vivint.

 

Síntesi del procés durant el curs 2011-12

-El 80’30% de les comandes és varen fer els mesos de juny i juliol, això és bàsic per evitar incidències fruit de la manca d’estocs.

-Els cursos que més han adquirits ECO-books sóns els cursos els de primer i de segon d’ESO.

La targeta de crèdit ha tingut un ús inferior al normal perquèfins a finals de juliol no estava operativa aquesta opció a la pàgina web d’iddink. Cal remarcar que dins l’opció de transferència o efectiu també hi són inclosos els pagaments fets amb targeta de crèdit al mateix institut mitjançant TPV.

-El 79,4% d’ecobooks del curs 2010-2011 van ser retornatsi únicament un 1,20% estaven en mal estat. El que és preocupant és que un 20,60 % dels llibres no es van retornar. De moment , l’empresa no ens ha comunicat què es farà per evitar aquest alt percentatge de no retornats de cara el curs 2012-2013.

Incidències:

Hi ha hagut un 2,50% d’errades.

Amb el llibre Cuaderno de Destrezas Bàsicas de l’editorial Cruïlla, es va rebre un llibre equivocat. Aquesta incidència es va resoldre enviant el llibre correcte al domicili de l’alumnat corresponent.

Amb el llibre de primer de batxillerat Economia I d’Edebé, es va enviar una edició antiga. Aquesta errada es va solucionar fent l’entrega al mateix Institut.

Des de l’AMPA i, com sempre, desitgem que ens feu arribar qualsevol suggeriment que pugui millorar el funcionament dels ecobooks i, en general, qualsevol tema susceptible de la nostra intervenció per tal d’aconseguir que el pas dels nostres fills i filles per l’Institut sigui el més profitós possible.

Volem agrair també l’oportunitat que ens dóna la direcció de la revista per tal de fer arribar a totes les famílies informació relacionada amb l’AMPA i desitgem, de tot cor, que l’ edició d’enguany tingui la qualitat que darrerament ens ha demostrat. Moltes gràcies a totes i tots.

AMPA de l'Institut Alt Penedès