Cherchez la femme

 

Per realitzar el Treball de recerca, havia pensat uns quants temes que eren del meu interès.Volia investigar sobre les llengües indoeuropees,però me’n vaig adonar que era un tema molt extens i, per tant, seria molt difícil d’elaborar el treball. Havia tingut altres opcions però finalment vaig optar per estudiar les vides de les dones que sempre m’han cridat l’atenció. Un cop estudiades per sobre, vaig veure que totes en algun moment de la seva vida havien actuat a través d’un home. D’aquesta manera, vaig decidir aplicar-hi l’aforisme cherchez la femme i convertir-ho en el títol del treball.

A mesura que indagava més en el tema, vaig veure que el treball suposava moltes més dificultats de les que m’havia imaginat, com per exemple, la incompetència de moltes fonts d’informació, etc. Malgrat totes les dificultats, a llarg del treball vaig anar entenent la importància de les dones triades. Normalment, la gent veu només la figura de l’home que està relacionat amb la dona, però l’aportació de la dona passa desapercebuda. Podríem dir que la paraula “aportació” sona molt fluix, ja que gràcies a les dones presentades al treball, els seus homes van aconseguir el que avui en dia es creu ser el seu propi mèrit. Aquestes dones estaven a l’ombra però gràcies a elles els canvis, sovint “revolucionaris”, duts a terme pels seus marits van prosperar i tenir influència en les conseqüències posteriors.

En conclusió, estic molt satisfeta amb el treball i puc dir amb tota la seguretat que he aprés molt d’aquelles dones inconformistes que canviaven el nostre món.