Novel·la Negra Espanyola

 

El meu TREC tracta de la Novel·la Negra Espanyola.Vaig triar aquest tema perquè crec que és interessant i que a més la gent sol confondre amb altres gèneres com per exemple amb la detectivesca i no són el mateix ja que la novel·la negra fa una forta crítica social i la detectivesca té l'objectiu d'entretenir, però si que és cert que mantenen moltes característiques similars com ara els personatges, els escenaris, l'atmosfera en què succeeixen els assassinats, etc.


Del seu creador Raymond Chandler i dels precursors més importants, on i per què va sorgir i per què en dos llocs al mateix temps que en aquest cas va ser a Anglaterra i França.


També parlo dels autors més representatius d'aquest gènere a Espanya com per exemple Montalban, que va revolucionar el gènere fent un canvien l'esquema clàssic per poder afegir altres temes en mig de la resolució del crim.


Les obres que han estat adaptades al cinema i els seus arguments també em van semblar interessant anomenar-les ja que la majoria de nosaltres hem vist algunes d'aquestes pel·lícules i, en el meu cas, no pensava que era un gènere negre. Després vaig decidir llegir dues obres, una d'Andreu Martín que es titula el Blues de la Setmana més negra i l'altra de Francisco Ledesma que es titula Una novel·la de Barri. Després de llegir vaig fer un estudi psicològic dels personatges, descrivint com eren, i analitza el lloc i les vaig afegir frases d'aquests llibres que podia representar perfectament l'estil de novel·la negra clàssica encara que sigui d'aquesta època. I per últim la vaig compararambla francesa i vaig fer les meves conclusions: que ha evolucionat, no té una critica social tan forta com als seus inicis, però es pot distingir perfectament.