Ens endinsem en un món màgic que desperta mentre nosaltres dormim...

 

El meu TREC parla sobre els somnis dins la literatura, l’art i el cinema.

Jo el vaig dur a terme amb la meva companya Maria Catasús degut a que nosaltres presentàvem un treball llarg i requeria llegir molt i ens van proposar que si el fèiem en parella podríem fer un bon treball ja que el tema dels somnis és molt extens.

Amb el nostre treball de recerca el que volien aconseguir era observar bàsicament com els somnis influeixen en la creativitat de les persones.

Per fer-ho, primer, vam analitzar la funció dels somnis tan a nivell fisiològic com psicològic, com diferents autors han fet les seves teories sobre ells i també vam voler observar com es tractaven els somnis en les diferents civilitzacions antigues.

Dins els apartats més importants del treball, que serien quan parlem dels somnis dins l’art, la literatura i el cinema, vam analitzar diferents autors, d’èpoques diferents, i vam estudiar les seves obres d’art, llibres, pel·lícules, series... comprovant així quin era el paper del somni en cada una.

Un cop completats els coneixements teòrics, vam posar-los en pràctica.

Vam dur a terme diferents enquestes per veure com els somnis afecten dins la societat en la que vivim, des de infants fins a la gent gran. A través d’uns dibuixos de somnis, de persones properes, vam poder analitzar a través de les formes i els colors els seus somnis i la seva personalitat. I per acabar la part pràctica, vam presentar els nostres diaris de somnis, en els qual explicàvem els nostres somnis que havíem tingut durant uns dies d’estiu i el que vam fer va ser analitzar-los a través dels personatges, les accions i elements que ens semblaven importants i així poder conèixer tots aquells sentiments, emocions i pors reprimides que es troben dins el nostre interior de manera inconscient.

Aquest treball m’ha permès conèixer moltes coses de mi a través dels meus somnis i n’estic orgullosa perquè he arribat a complir la majoria dels objectius plantejats al principi del treball.