- BIOGRAFIA D'ALBERT ESPINOSA

- ELS PROTAGONISTES DE POLSERES VERMELLES

- PRESENTACIÓ DE LES POLSERES A EL CORTE INGLÉS

Polseres vermelles és una sèrie de televisió constituïda actualment per 13 capítols de 45 minuts cadascun. El seu creador és Albert Espinosa, i la dirigeix Pau Freixas. La història tracta d'un grup de nens que estan en un hospital infantil i que intenten superar la seva malaltia.

És una sèrie per a tots els públics, amb una gran intensitat emocional.

http://www.youtube.com/watch?v=131uJJ3NSJU&feature=relmfu

BIOGRAFIA D'ALBERT ESPINOSA

Quan tenia tretze anys, van diagnosticar un osteosarcoma a l'Albert Espinosa, per la qual cosa van haver d’amputar-li una cama. L'Albert va patir metàstasi i també va ser necessària l'extirpació d'un pulmó, als setze anys. Als divuit anys, va tenir problemes al fetge. En total, va passar deu anys en hospitals, i aquesta experiència vital li ha servit d'inspiració per a algunes de les seves obres teatrals i literàries i guions de cinema i televisió.

Als dinou anys, va començar a cursar estudis d’enginyeria industrial (de Química) a l’escola Tècnica Superior d’enginyeria Industrial de la Universitat Politècnica de Catalunya. En aquest centre, va ser un dels integrants, juntament amb altres estudiants, del grup de teatre amateur.

Ha escrit alguns llibres, tals com:

  • Si tu em dius vine ho deixo tot ... però diguem vine.
  • Tot el que podríem haver estat tu i jo si no fóssim tu i jo.
  • El món groc.
  • Planta 4a.

ELS PROTAGONISTES DE POLSERES VERMELLES

El Roc és un nen que té 10 anys i és un polsera vermella (polsera a partir d'aquí). Ha nascut a Barcelona i comparteix habitació amb l’Ignasi, concretament la 254. En Roc està en coma i la seva mare fa de pallasso a l’hospital per animar els pacients, i ella el va a veure cada dia del món.

L’ignasi és un polsera i té 13 anys. Ha nascut a Cardedeu i comparteix habitació amb el Roc la 254, arriba a l’hospital per un possible atac de cor. L’acompanyen a l’hospital el seu pare i la seva madrastra.

El Lleó és un polsera i té 15 anys. Ha nascut a Canet de Mar i comparteix l’habitació amb el Jordi, la 276. Arriba a l'hospital per un osteosarcoma a la cama. Li han hagut d'amputar la cama i està pendent de la rehabilitació i també de la quimioteràpia. Té 5 polseres vermelles perquè l’han operat 5 cops, ja que abans li van implantar una pròtesis de Kotz. El ve a veure molt sovint la seva germana Gavina.

El Jordi és un altre polsera i té 14 anys. Ha nascut a Andorra i comparteix l’habitació amb el Lleó, la 276. Arriba a l’hospital i li han acabat de diagnosticar un càncer de tíbia. El ve a veure molt la seva mare i també el seu pare quan pot.

La Cristina és una altra polsera i té 15 anys. Ha nascut a Igualada. Viu a la planta 3a la seva habitació és la 323. Arriba a l’hospital perquè és anorèxica. La seva germana la ve a veure cada dia.

El Toni és un altre polsera i té 15 anys. És un noi especial. Té un petit retard que el fa ser molt especial. Està ingressat a l’hospital a causa d'un accident de moto i s’ha trencat dotze ossos. S'està a la segona planta, a l’habitació 201. El seu avi el va a veure cada dia.

PRESENTACIÓ DELS POLSERES A EL CORTE INGLÉS

El dia 5 de maig, els polseres van anar a El Corte Inglés de la diagonal de Barcelona. Hi van ser la Cristina, el Toni, l'Ignasi, el Roc, el Lleó, el Jordi i el director de polseres vermelles “Albert Espinosa”. Tots ells van firmar els autògrafs que la gent els demanava i també tenien a la venda la primera temporada de polseres vermelles. La gent es va queixar que estava mal organitzat perquè molts dels que hi van anar no van poder veure els polseres, i alguns dels qui van anar-hi tard van tenir la sort de veure’ls.

EL MIKEL IGLESIAS I EL NIL CARDONER VAN CANTAR AMB ELS VUIT LA CANÇÓ DE DORM

La cançó dels Vuit es diu Dorm, i la van cantar amb la col·laboració del Mikel Iglesias i del Nil Cardoner (Ignasi i Roc a Polseres Vermelles. Ara, polseres vermelles es farà en diferents idiomes català castellà i anglès. És tot i èxit, i aviat internacional.

http://www.youtube.com/watch?v=DmTCG0Klvdg