LLOP NEGRE UN SKIN

Autora: Marie Hagemann

Resum:

És de nit i en Llop Negre està passejant pel carrer amb un altre skin quan, de sobte, uns turcs se’ls hi tiren a sobre, però de seguida arriben els seus companys i els ajuden a desfer-se’n.

Baixen al búnquer, que és el lloc on tenen el seu amagatall secret on passen l'estona, agafen tot tipus d’armes casolanes (cadenes, bats, etc.) i se’n van a buscar el turc, quan el troben li donen una pallissa entre els cinc i l’acaben matant.

Al següent dia, quan tots estan al búnquer, el pare d'un d'ells, els diu que la policia vindrà a fer una inspecció i decideixen guardar tot el que els pogués implicar en algun moviment nazi que els pogués culpar com a els assassins. Al final se n’aconsegueixen sortir del mal tràngol i tornen a la normalitat.

l pare de Dolf els havia aconseguit un nou búnquer, però haurien de compartir-lo amb altres skins. El pare de Wolf els exigeix cada vegada més responsabilitats relacionades amb fets polítics. Tornen a sortir amb les mateixes armes casolanes que he esmentat anteriorment cap al lloc on solen reunir-se els turcs. En el camí es troben amb dos “pijos” als quals els hi fan cantar cançons nazis. Quan arriben a on es reuneixen els turks apareix la policia i se’n van corrent.

Quan en Wolf arriba a casa sent els crits del seu pare, que és un borratxo i sempre els està pegant, i aquest cop no passa el contrari; la seva mare intenta impedir que pegui els seu germà i aleshores és quan el pare pega a la mare i fe explotar la ràbia d’en Wolf. Decideix plantar-li cara, així que, quan entra, li diu amb molta empenta que s'estigui quiet, i el seu pare obeeix. L'endemà la seva mare li prepara un te i li dóna cinquanta marcs perquè es compri unes botes que portava desitjant des de feia temps. Agafa el metro i arriba a una botiga on venen tot tipus d'articles nazis on el propietari li proposa que participi en alguna reunió nazi.

Detenen un dels skins cosa que fa que els altres decideixen canviar d’aspecte i segrestar un turc. Un dia que l’Andy i en Wolf estan treballant a la botiga on en Wolf es va comprar les botes, Andy comença a dir que no tots els jueus són dolents i coses per l’estil i el cap de la botiga s’enfada. Al següent dia van a sopar els dos a casa del pare de l’Andy, aquest s’enfada amb el seu pare perquè és d'esquerres. Andy se sent confós, de vegades creu que el seu pare té raó i d’altres no.

L’Andy cau malalt, però no poden trucar a un metge perquè descobririen el búnquer i decideixen organitzar una festa en aquest lloc. Al final Llop negre crida a un taxi, arrossegant l’Andy fins on estava el taxi, i el porten a l'hospital. Estant l'hospital amb Andy, aquest "explota" i comença a plorar dient que no hi ha dret, que per què matarien a aquest turk; en Llop Negre s'espanta.

Al cap d'uns dies, quan l’Andy ja està bé, organitzen una festa en una granja on també hi van altres skins. En acabar festa se’n van a fer una passejada i "casualment" es troben amb un alberg de refugiats que decideixen incendiar. De segida tots els altres desapareixen, però en Wolf no sap per on anar. En aquest moment veu a Andy que està ajudant a sortir a la gent de l'alberg, els altres skins ho veuen i el comencen a apallissar. Aviat arriba la policia, però l’Andy ja és mort. A en Wolf el fiquen a la presó on decideix no tornar mai més amb els skins.

PERSONATGES:

- Wolfang o Llop Negre: és el protagonista de la història, té un caràcter fort i molt orgull. Fa tot el possible per defensar el seu amic Andy.

- Andy: El millor amic d’en Wolf, té un caràcter molt dèbil i les idees molt poc clares per culpa dels seus amics i del seu pare que tenen ideologies polítiques molt diferents.

-Özan Ugur: és el turk que maten els skins.

- Freid: Un dels amics d’en Wolf.

- Dolf: El pare d’aquest és el que els hi aconsegueix el bunker on passen l’estona.

-Kühl: Un altre amic d’en Wolf i companyia.

-Scheuerer: El propietari de la botiga on venen d'articles nazis.

FRAGMENT QUE M’HA AGRADAT...

Cinc caps rapats s’inclinaven sobre meu. Les imatges es difuminen. Qui no ho ha viscut, no sap el que significa. Cinc caps rapats. És com una pel·lícula. Però és veritat. S’agenollen contra el pit. Si no hagués sigut per la policia... ells ara em protegeixen. Quina bogeria.

He posat aquest tros perquè és quan en Wolf se n’adona que els seus “amics”, no són tant amics com es pensava des d’un principi, que els vertaders amics, com l’Andy, són aquelles persones que no t’obliguen a pensar com ells volen, sinó que t’accepten tal i com ets sensecap mena de prejudici.

OPINIÓ PERSONAL:

És un llibre prou interessant que et fa sentir tot tipus de sentiments, des d’odi fins a tristesa, és a dir, aconsegueix transmetre els sentiments de cada moment de la història. El que m’ha agradat d’aquest llibre, també, ha sigut la sang freda de l’escriptora a l’hora d’explicar les coses, això converteix aquest llibre, en un llibre molt realista i aquesta és una de les coses que et fa continuar llegir. Una altre cosa que també m’ha agradat ha sigut el personatge de l’Andy, és un noi que està amb els skins però ben bé no sap quina ideologia té i està confús, cosa que el porta a tenir problemes. Lo bo d’aquesta novel·la és que no hi ha cap moment en el llibre que es faci pesat o avorrit, i això crec jo que és una de les coses més importants que a de tenir un llibre. I, per últim, una cosa molt important d’aquest llibre és la capacitat de transmetre una sèrie de valors que algun dia, més val avui que demà, haurem de fer servir.

Crec que és un llibre que tots ens hauríem de llegir i reflexionar sobre ell. i més ara tal i com van les coses...

PARAULES QUE HE HAGUT DE BUSCAR AL DICCIONARI

No m’ha fet falta fer ús de cap diccionari per llegir-me aquest llibre, ja que el vocabulari és senzill.