Per combatre la crisi: Josep Guardiola

Aquest passat vuit de setembre, l’entrenador del FC Barcelona, en Josep Guardiola, ha sigut condecorat amb la medalla d’honor en la categoria d’or del Parlament de Catalunya. El motiu pel qual s’ha realitzat aquesta condecoració ha sigut el reconeixement que la mesa del Parlament de Catalunya ha tingut a la seva persona per diferents motius com: els èxits com ha entrenador, els valors que transmet com l’esportivitat, el treball en equip, l’esforç, l’esperit de superació personal entre altres.

Guardiola és tot un exemple a seguir com ha referent esportiu i com a persona, com tot i ser una icona d’un esport tan mediàtica com el futbol, ha dut un estil de vida més humil, acostant-se més a la cultura i a l’art i deixant de banda el “gran luxe”, com mostra que amb humilitat i ganes es poden aconseguir grans fites. La seva manera de parlar, mai dient una paraula més alta que l’altre. En fi, és un reconeixement merescudíssim, no només al Guardiola, sinó també a totes aquelles persones ja siguin conegudes o anònimes que transmeten aquests valors, ja que en èpoques com en les actuals, en la que diuen que hi ha una gran manca de valors, aquestes persones són les que han fet, fan i faràn que la societat, el país avanci i pugui sortir-se’n de tot problema, crisi, etc. que pugui patir.

Tampoc cal que tothom hagi de ser com en Guardiola però si assimilar-ne els valors que transmet i adoptar-los. Valors com l’esforç, la humilitat o el treball en equip han ser imprescindibles per que un projecte tiri endavant. El projecte al qual es refereixen aquestes lletres no és que el Barça guanya més títols(i que no ho deixin de fer) ni res per l’estil, sinó Catalunya. En aquests moments que tot és veu tant i tant fosc, “rajos de llum” que“il·luminin” com les paraules que dia rere dia es poden sentir a dir per part d’en Guardiola o d’altres persones com el Dr. Moisés Broggi, han de ser motiu d’inspiració per a la societat. Unint aquests valors a l’empenta de tirar endavant que sempre ha tingut la societat catalana, aquesta força empresarial que tenim, la grandíssima qualitat que té la nostre cultura,aquesta iniciativa i emprenedoria que mai ha mancat i que sempre se n’ha fet bandera, és hora d’unir-ho i demostrar, tal i com va dir en Pep a l’entrega de la medalla :” si ens aixequem ben d'hora i ens posem a pencar som un país imparable". La gran majoria dels catalans i catalanes saben que es pot tirar endavant, però sempre va bé que algúho digui, és més, aniria molt bé que tothom adoptés aquest missatge i se’l repetís una i una altre vegada, perquè com diu la dita “si vols, pots” però t’ho has de creure. El dia que la gent tingui la confiança suficient en si mateix, aquell dia serà en el que Catalunya podrà afrontat tots aquells problemes que se li oposin amb garanties de superar-los.

Per finalitzar, només dir que seria una gran notícia poder veure com aquest positivisme s’escampés pel conjunt de la societat i així doncs poder combatre amb la arma més poderosa de totes, la il·lusió, aquest mal moment que s’està vivint i així poder tornar a ser un país potent amb unes grans expectatives de futur.

 

ORIOL BERTRAN, 2N BAT